A-Film
  NL | FR
A-Film Company Profile

Company Profile

Bedrijfsprofiel A-Film Benelux

A-Film Benelux is een van de grotere onafhankelijke filmdistributeurs die de Benelux rijk is. Het bedrijf ontstond aan de vooravond van de zomer van 2013 als gevolg van een fusie tussen A-Film en Benelux Film Distributors.

Het nieuwe bedrijf, dat volledig voortbouwt op de traditie van het in 2006 opgerichte BFD en het in 1999 opgerichte A-Film, kenmerkt zich door een voortdurend groeiende portefeuille met daarin een bijzonder breed scala aan films. Van populaire films met grote commerciële potentie voor diverse doelgroepen, zoals Silver Linings Playbook, Safe Haven, Haar naam was Sarah en Alles is Liefde tot kwaliteitsfilms die cinefielen aanspreken zoals The Master van Paul Thomas Anderson, Wes Andersons’ Moonrise Kingdom en La Piel Que Habito van Pedro Almodóvar. Van nieuwe prijswinnende pareltjes tot wereldberoemde filmklassiekers, waaronder Brokeback Mountain, The Last Emperor, Malcolm X en Christiane F.

A-Film Benelux voelt zich daarnaast nauw verbonden met de Nederlandse filmindustrie. Als gevolg daarvan distribueert de maatschappij veel films van eigen bodem. Ook hier geldt het geloof en vertrouwen in kwaliteit en een brede aanpak. Vandaar dat A-Film Benelux – net als de fusiepartners waar zij uit is voortgekomen – investeert in uiteenlopende Nederlandse films. Films als  Alles is Familie, New Kids Turbo en Nitro, Komt een vrouw bij de dokter, Nova Zembla (3D), Oorlogswinter, Verliefd op Ibiza, Pim en Pom de film en Trippel Trappel. Wat Nederlandse films betreft, onderscheidt A-Film Benelux zich bovendien door haar solide samenwerking met gerenommeerde Nederlandse productiehuizen, zoals Eyeworks, Johan Nijenhuis & Co, Topkapi Films en Lemming Film. Dit levert een constante stroom op van lokaal filmaanbod.

Verwacht worden onder meer Het Diner naar het beroemde boek van Herman Koch, De Toscaanse Bruiloft en Midden in de Winternacht. Aangezien A-Film Benelux daarnaast altijd bijzonder nauw betrokken wil zijn bij elke fase van de productie, treedt het in sommige gevallen ook op als co-producent, zoals in het geval van Het Diner.

Dankzij de expertise én het netwerk van het aankoopteam van A-Film Benelux kan het bedrijf op internationale filmfestivals en -markten zoals Cannes, Los Angeles, Venetië, Toronto, Rotterdam en Berlijn films blijven aankopen die de catalogus verrijken en versterken.

Na de aankoop zorgen de afdelingen sales, marketing en publiciteit er vervolgens voor dat de films zowel bij de distributie in bioscopen en filmtheaters, als in de markt van home entertainment de kwalitatief hoogwaardige aandacht krijgen die ze verdienen. A-Film Benelux is innovatief en een speler van formaat zowel voor wat betreft de theatrical exploitatie, dvd, Blu-ray, pay tv, Video on Demand.

Zowel de Benelux-structuur, waarmee het bedrijf zich onderscheidt van tal van andere aanbieders, als de aanwezige vakkennis tijdens alle stadia van de levenscyclus van films, maakt dat A-Film Benelux actief bezig is en kan zijn met nieuwe uitdagingen op het gebied van nieuwe (digitale) afzetkanalen, waaronder allerlei vormen van Video on Demand.

Al deze elementen tezamen zorgen ervoor dat  A-Film Benelux, vanuit Amsterdam, een unieke rol vervult in de filmindustrie.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie | Instellingen